Mobilen tillader dig ikke at holde fri

I løbet af en dag har vi brug for pauser fra det, vi foretager os. Pauser giver os nemlig mulighed for at koble fra, så vi tænker på noget andet end f.eks. skole og arbejde og lader vores tanker vandre frit. 

Når tankerne får mulighed for at vandre frit, får vi sorteret og bearbejdet de mange indtryk, vi har fået i løbet af dagen eller ugen. Og vi får mulighed for at mærke, hvordan vi har det – og hvad vi har lyst til. 

Men tit kommer mange af os til at hive mobilen frem og gå online, når vi skal holde pause. Den får os nemlig hurtigt til at tænke på noget andet, end det vi holder pause fra, f.eks. skole, lektier eller arbejde. På den måde giver mobilen os en pause fra det, vi var i gang med.

Mobilen fylder os med indtryk
Men mobilen giver ikke vores tanker mulighed for at vandre frit, så vores tanker kan sortere og fordøje alle de indtryk, vi har fået. Tværtimod giver den os endnu flere indtryk. Og på den måde giver mobilen os faktisk ikke en pause, selvom vi måske føler, at den gør. I stedet kan den komme til at forhindre os i at mærke, hvordan vi har det, og hvad vi har lyst til. Og så bliver det svært for os at gøre de ting, der egentlig gør os glade.

En engelsk undersøgelse har da også vist, at folk, der i løbet af en arbejdsdag går på mobilen i deres pauser, ikke er lige så glade som dem, der holder pause uden mobilen.

Spørgsmål til debat

Hvornår har du følelsen af, at du rigtig slapper af?

Hvad laver du, når du har brug for at slappe af?

Har du tidspunkter i løbet af din dag, hvor du bare "glor ud i luften" og lader dine tanker vandre?

Sæt dine tanker fri

Giv dine tanker en pause i løbet af dagen – en pause uden mobil, uden nye indtryk, så dine tanker kan vandre frit.