Er du bange for at gå glip af noget?

Føler du, at du er nødt til at svare på dine Messenger-beskeder, lige så snart du modtager dem? Og at du er nødt til at tjekke din mobil hele tiden for at se, om der er noget nyt på snappen, på Instagram, Facebook eller andre steder? Så lider du måske af FOMO – fear of missing out, det vil sige frygten for at gå glip af noget.

Og det er du ikke alene om. Faktisk er der rigtig mange unge, der føler, at de er nødt til at 'være på' og være tilgængelige mere eller mindre hele tiden. Og det kan give stress.


Sådan kan du minimere stress

  • Slå notifikationer fra på nogle af de apps, du bruger, så du ikke hele tiden bliver forstyrret af telefonen.
  • Beslut dig for at give dig selv nogle online-pauser: Læg mobilen væk eller sæt den på flytilstand et par gange om dagen, f.eks. en times tid omkring aftensmaden.

  • Husk at det er okay ikke at svare på beskeder med det samme. Også selvom det er Messenger, og afsenderen kan se, at du har læst beskeden. Det kan jo være, du er i gang med noget andet og ikke har mulighed for at svare lige nu. Eller at du gerne vil have lidt tid til at tænke dig om, inden du svarer. Eller at du bare ikke har lyst til at snakke lige nu.

Spørgsmål til debat

  • Har du prøvet at føle dig stresset, fordi du føler du skal være tilgængelig og følge med hele tiden?
  • Hvad kan du gøre for at undgå stress?

Planlæg online-fri

Læg mobilen væk eller sæt den på flytilstand et par gange om dagen, f.eks. en times tid omkring aftensmadstid.